Het Genootschap is opgericht in 1908. Momenteel telt de vereniging ruim 300 leden uit Nederland en België. Recent is de weg naar internationalisering ingeslagen. Het Genootschap nodigt buitenlandse sprekers uit en zoekt samenwerking met internationale organisaties.

wegwijzer

De Doelstelling van het Genootschap is het bevorderen van kennis over melk, de daaruit bereide producten en de toepassingen daarvan. Tegelijk beoogt het Genootschap de contacten tussen de leden, voornamelijk werkzaam in de melk- en zuivelsector, te bevorderen.

Doelstelling is kort samen te vatten als kennisoverdracht en contactbevordering tussen de leden.

Kennisoverdracht vindt plaats door 2 keer per jaar een symposium te organiseren, door 2 keer per jaar een nieuwsbrief uit te geven met uitgebreid verslag van de lezingen en via de website (besloten gedeelte voor leden).

Contact tussen de leden vindt plaats op het symposium en bij de borrel na het symposium. Voor leden is het een andere manier om mensen in de zuivelsector te ontmoeten, een netwerkplek. Daarnaast zijn de sprekers op de symposia van een goed niveau en is het een aantrekkelijke manier om snel op de hoogte te worden gebracht van een onderwerp.

Voor de oudere leden (gepensioneerden) is het een plek om oud collega`s te ontmoeten en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Voor studenten is een symposium een leuke en ontspannen manier om met de zuivelsector kennis te maken.

Hieronder is de samenstelling van ons bestuur weergegeven. Als u een vraag wilt stellen aan een van hen kunt u via deze link een boodschap sturen.

Functie Naam
Voorzitter Marjoleine Bartels-Arntz   
Secretaris Natalie Hotrum
Penningmeester Bert van de Bunt
Communicatie Elsa Antunes Fernandes
Contact met opleidingen            Cindy Hammink
Lid Daniëlle de Bruin