Skip to main content

Komende evenementen

Melk - de sector ontwikkelt, ontwikkelt de melk mee? - Najaarssymposium 2021

Najaarssymposium 2021 AankondigingOp 14 oktober 2021 vond het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij de DairyCampus in Leeuwarden.

We waren in het centrum van de ontwikkelingen in de melkveehouderij. We kregen een inkijk in de innovaties die hier plaatsvinden. Technologische mogelijkheden en vragen uit de maatschappij geven ruimte voor onderscheidende melkveehouderijsystemen. Dit zien we terug in meer en meer onderscheidende melkstromen. Welke logistieke en technologische uitdagingen geeft dit voor zuivelverwerkers? En is de ene melkstroom nu werkelijk anders dan de andere? We zien dit zowel vanuit het perspectief van een grote zuivelverwerker, maar ook wordt het geïllustreerd door enkele concepten van bedrijven die het ‘anders’ aanpakken en daarmee zuivelproducten met een meerwaarde voor de consument maken.

Lees meer: Melk - de sector ontwikkelt, ontwikkelt de melk mee? - Najaarssymposium 2021

Hybride zuivelproducten: best of both worlds? - Voorjaarssymposium 2021

Dit symposium vond online plaats op 15 april 2021

Tijdens het symposium nemen we een kijkje in de wereld van de hybrideproducten: producten die we kennen als zuivelproduct, maar waar naast zuivel ook plantaardige ingrediënten in verwerkt zijn. Van zowel melkpoeders als smeerbare zuivel kennen we hybridevormen, maar ook van kaas zijn hybriden ontwikkeld. Waarom worden deze producten gemaakt? En hoe zijn ze samengesteld? Ook zal tijdens dit symposium gesproken worden over de processing van hybride producten, en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

 

 

 

 

   

Lees meer: Hybride zuivelproducten: best of both worlds? - Voorjaarssymposium 2021

Meer artikelen...