Skip to main content

Daarom is onze zuivel veilig - Najaarssymposium 2023

NJS 2023 Daarom is onze zuivel veilig

Op 5 oktober 2023 vond het Najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij Qlip te Zutphen.

Het Najaarssymposium bij het laboratorium van Qlip in Zutphen was een groot succes! Met inhoudelijk fantastische sprekers en een uitgebreide rondleiding door het laboratorium weten we waarom onze zuivel veilig is! Dank aan alle sprekers en de gastvrijheid van Qlip.

 

 

 

 

Lees meer: Daarom is onze zuivel veilig - Najaarssymposium 2023

115 jaar (smaak) beleving! Culinair met zuivel - Voorjaarssymposium 2023

Najaarssymposium 2022 No Cows today1Op 20 april 2023 vond het Lustrumsymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij SmaakPark te Ede.

Op deze bijzondere dag staken we de handen uit de mouwen en hebben we ons eigen diner op unieke wijze met de collega’s van SmaakPark Ede bereid. We gingen aan de slag met texturen, smaakontwikkelingen, ruiken, proeven en maakten bijzondere gerechten.

Daarnaast hebben we kunnen luisteren naar verschillende lezingen over smaak maken met microben; hoe texturen onze sensorische ervaring beïnvloeden en de productontwikkeling van desserts voor de horeca markt.

Tevens is tijdens dit symposium Tineke van der Haven benoemd tot Erelid van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde.

Lees meer: 115 jaar (smaak) beleving! Culinair met zuivel - Voorjaarssymposium 2023

No Cows today - Melk en zuivelproducten van andere dieren dan koeien - Najaarssymposium 2022

Najaarssymposium 2022 No Cows today1Op 6 oktober 2022 vond het Najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij Kaasmakerij Henri Willig te Katwoude.

Melkverwerkers deelden tijdens het najaarscongres bij Henri Willig hun kennis en ervaring bij de ontwikkeling van hun producten van niet-koemelk. Verschillen in de samenstelling van niet-koemelk hebben impact op de structuur, de smaak en geur en de voedingswaarde van de producten.

 

Lees meer: No Cows today - Melk en zuivelproducten van andere dieren dan koeien - Najaarssymposium 2022

Pekelverlies of winst? Ins & Outs van Pekelen - Voorjaarssymposium 2022

Najaarssymposium 2021 AankondigingOp 7 april 2022 vond het voorjaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij de Remeker Kaas te Lunteren.

Ruben de Vries opende de bijeenkomst van het Genootschap in een stal van de familie Van der Voort in Lunteren. Er was voor een open ruimte gekozen omdat ten tijde van de keuze Covid nog roet in het eten dreigde te gooien. Helaas was het niet een warme, zonnige en windstille aprildag, maar een koude, natte dag met veel regen en wind. Het bestuur had dan ook maatregelen getroffen en ieder van een dekentje voorzien. De voorzitter meldde dat pekelen al jaren een uitdaging is voor kaasbedrijven en er zijn allerlei ontwikkelingen gaande en oplossingen gevonden.

Lees meer: Pekelverlies of winst? Ins & Outs van Pekelen - Voorjaarssymposium 2022

Melk - de sector ontwikkelt, ontwikkelt de melk mee? - Najaarssymposium 2021

Najaarssymposium 2021 AankondigingOp 14 oktober 2021 vond het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij de DairyCampus in Leeuwarden.

We waren in het centrum van de ontwikkelingen in de melkveehouderij. We kregen een inkijk in de innovaties die hier plaatsvinden. Technologische mogelijkheden en vragen uit de maatschappij geven ruimte voor onderscheidende melkveehouderijsystemen. Dit zien we terug in meer en meer onderscheidende melkstromen. Welke logistieke en technologische uitdagingen geeft dit voor zuivelverwerkers? En is de ene melkstroom nu werkelijk anders dan de andere? We zien dit zowel vanuit het perspectief van een grote zuivelverwerker, maar ook wordt het geïllustreerd door enkele concepten van bedrijven die het ‘anders’ aanpakken en daarmee zuivelproducten met een meerwaarde voor de consument maken.

Lees meer: Melk - de sector ontwikkelt, ontwikkelt de melk mee? - Najaarssymposium 2021