Skip to main content

Hybride zuivelproducten: best of both worlds? - Voorjaarssymposium 2021

Dit symposium vond online plaats op 15 april 2021

Tijdens het symposium nemen we een kijkje in de wereld van de hybrideproducten: producten die we kennen als zuivelproduct, maar waar naast zuivel ook plantaardige ingrediënten in verwerkt zijn. Van zowel melkpoeders als smeerbare zuivel kennen we hybridevormen, maar ook van kaas zijn hybriden ontwikkeld. Waarom worden deze producten gemaakt? En hoe zijn ze samengesteld? Ook zal tijdens dit symposium gesproken worden over de processing van hybride producten, en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

 

 

 

 

   

Lees meer: Hybride zuivelproducten: best of both worlds? - Voorjaarssymposium 2021

Zuiveleiwitten: nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden - Najaarssymposium 2020

Behind the scenes NJS2020Dit symposium vond online plaats op 8 oktober 2020

Tijdens het eerste online symposium van het Genootschap ter bevordering van Melkunde stonden de nieuwste inzichten en toepassingen van eiwit centraal. Zo werd stil gestaan bij medische voeding, immunologische eigenschappen, maar ook structuur en interacties tussen eiwit en melkzuurbacteriën. Ook het verleden werd niet vergeten.

 

 

 

Lees meer: Zuiveleiwitten: nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden - Najaarssymposium 2020

Enzymen: geknipt voor de zuivel - Voorjaarssymposium 2019

Promotie banner VJS 2019Dit symposium vond plaats op 11 april j.l. bij DSM in Delft.

Tijdens het voorjaarssymposium bij DSM in Delft hebben we aandacht besteed aan enzymen die in zuivel aanwezig zijn van nature en enzymen die gebruikt worden om specifieke functionele, sensorische of nutritionele doelstellingen te bereiken. Ook werd duidelijk dat voor het reinigen van processen enzymen kunnen worden ingezet. 

Lees meer: Enzymen: geknipt voor de zuivel - Voorjaarssymposium 2019

Melkvet: Vet interessant! – Najaarssymposium 2018

 

Poster aankondiging symposium            Op locatie in Steenwijk

Voorzitter Harm Abma – deze keer ook dagvoorzitter – heette op donderdag 8 november 2018 in een uitverkochte zaal van Theater de Meenthe in Steenwijk 112 deelnemers welkom. Daarbij ging er een speciaal woord van welkom naar de achttien nieuwe leden, die zich in de afgelopen tijd hebben gemeld en die deze dag zouden worden benoemd.

Op grond van zo veel belangstellenden constateerde hij al direct, dat dus niet alleen het bestuur het onderwerp Melkvet als ‘vet interessant’ kwalificeerde.

Het was de laatste jaren al opgevallen, dat er een groeiende positieve aandacht is voor het ingrediënt melkvet. Boter is weer een gewild product. Dat weerspiegelt zich ook in de stijgende prijzen voor melkvet.

Alle aanleiding dus om een symposium te organiseren, waarin de laatste inzichten in melkvet bezien vanuit de markt, sensoriek, gezondheid en technologie de revue zullen passeren.    

Lees meer: Melkvet: Vet interessant! – Najaarssymposium 2018