Skip to main content

Het Genootschap

Het Genootschap is opgericht in 1908. Momenteel telt de vereniging ruim 300 leden uit Nederland en Belgiƫ. Recent is de weg naar internationalisering ingeslagen. Het Genootschap nodigt buitenlandse sprekers uit en zoekt samenwerking met internationale organisaties.

Doelstelling

Het Genootschap ter bevordering van Melkkunde heeft als doelstelling het bevorderen van kennisoverdracht over de ontwikkelingen van melk, de daaruit bereide producten en de toepassingen daarvan. Er wordt tweemaal per jaar een symposium georganiseerd om kennis over te dragen en de contacten tussen de leden te bevorderen. Er staan actuele onderwerpen op het programma met interessante sprekers van hoog niveau. Het genootschap kent een rijke geschiedenis, is in 1908 opgericht en is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Het genootschap is het belangrijkste zuivelnetwerk van Nederland en heeft ongeveer 300 leden die voornamelijk werkzaam zijn in de melk- en zuivelsector.

Voor de oudere leden (gepensioneerden) is het een plek om oud collega`s te ontmoeten en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Voor studenten is een symposium een leuke en ontspannen manier om met de zuivelsector kennis te maken.

Bestuur

Sybren Sikkes

Voorzitter

Wim Engels

Secretaris

Alex Hoekstra

Penningmeester

Margo Jansen

Lid: Communicatie

Koos de Vries

Lid: Contact met opleidingen

Ingeborg Haagsma-Boels

Lid: Contact met opleidingen

Gerbrand Siegersma

Lid