menu
  • Home
  • Het genootschap
  • Symposia
  • P. Walstra prijs
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Leden login

Realisatie: FrissIT

Breadcrumbs

  • U bevindt zich hier:  
  • Home
  • Symposia
  • Aankondigingen
  • Najaarssymposium 2019 - Kaaskeuren: Vakmanschap of Wetenschap
  • Presentaties
  • Verslagen
  • Aankondigingen

Najaarssymposium 2019 - Kaaskeuren: Vakmanschap of Wetenschap

Tweet

De inschrijvingen voor dit evenement zijn inmiddels gesloten. We zien u graag op een volgend symposium.

Op 10 oktober 2019 vindt het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats in Nijkerk.

Na afloop wordt ‘s avonds de Gouden Kaasboor voor de 60ste keer uitgereikt. Vanwege dit jubileum wordt dit symposium in samenwerking met NNKC (Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours) georganiseerd. Opgeven voor dit symposium voorafgaandaan deze feestelijke avond kan via deze site (zie hieronder). Opgeven voor de kaaskeuringen is mogelijk, en daaraan gekoppeld een toegangskaart voor de uitreiking, via www.nnkc.nl.
We gaan ons verdiepen in de verschillende smaken van kaas. Wat is smaak eigenlijk, en hoe kan smaakperceptie worden beïnvloed? Om de smaken beter te doorgronden wordt ook uitgelegd waar op te letten bij het uitvoeren van een goede panel test. De smaak van kaas zit complex in elkaar, en kan op verschillende manieren worden gestuurd in het kaasproces. Dit wordt vanuit de theorie, én de praktijk beschouwd.

 

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)
12:00 – 13:00 Inloop inclusief broodjes
13:00 – 13:30 Algemene Ledenvergadering
13:30 – 13:50 Opening symposium
13:50 – 14:40 De wetenschap achter de keuze voor een specifieke kaas. Martin de Munnik, Neurensic Amsterdam
14:40 – 15:10 Meten is weten, hoe (s)maken we kaassmaak? Catrienus de Jong, NIZO
15:10 – 15:40 Koffie en thee
15:40 – 16:10 Kaas-gebreken beter uitgelegd. Gea van der Puijl, Zuiveladvies
16:10 – 17:00 De smaken van kaas (incl proeverij). Hein van Valenberg, WUR.
17:00 – 18:00 Borrel
18:00 Diner, voor degenen die zich hiervoor hebben aangemeld.

 

Na het diner start de feestelijke avond ter gelegenheid van de uitreiking van de Gouden Kaasboor, georganiseerd door het NNKC. Uitsluitend de personen, die hebben meegedaan met de nationale kaaskeuringen op 30 september of 1 oktober hebben toegang tot dit evenement. Inschrijving voor de keuringen via: www.nnkc.nl. 

Evenement Eigenschappen

Datum 10 oktober 2019
Einddatum 10 oktober 2019
Registratie Startdatum 14-juni-2019
Max. deelnemers 115
inschrijven kan tot 02-okt-2019
Prijs per persoon €50 voor leden, €80 voor niet leden en €20 voor studenten, ere-leden gratis. (optioneel diner incl. drank à €47,-)
Locatie Hart van Holland, Nijkerk
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Secretariaat

Rianne Ruijschop
NIZO food research BV
Postbus 20
6710 BA Ede

 

 

 

e:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Redactie

 

 


 

 

 

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lidmaatschap

Voor slechts 25 euro per jaar bent u lid van Het Genootschap.

  • Toegang tot het besloten gedeelte van de website;
  • Deelname aan symposia tegen gereduceerd tarief;
  • Ontvangen van onze periodieke nieuwsbrief.

Interesse? Meld u via e-mail aan bij de secretaris!

  • Home
  • Het genootschap
  • Symposia
  • P. Walstra prijs
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Leden login

Realisatie: FrissIT

Back to top