“VAN MELK TOT MICROBIOOM” – De invloed van zuivel op het functioneren van de darmen, Najaarssymposium 2025
Symposium “VAN MELK TOT MICROBIOOM” – 6 november 2025
De invloed van zuivel op het functioneren van de darmen
Het Genootschap ter bevordering van Melkkunde nodigt je van harte uit voor het aankomende symposium op donderdag 6 november 2025. Tijdens deze dag duiken we in de fascinerende wereld van darmgezondheid en de rol die zuivel daarin speelt.
Programmahoogtepunten:
- Jessica Bentley (Novonesis) – Trends en ontwikkelingen in de markt, met praktijkvoorbeelden en productcases.
- Gabriele Gross (NIZO)– Een overzicht van de huidige kennis over Voeding en Darmgezondheid.
- Olaf Larsen (Ausnutria / VU Amsterdam) – De effecten van probiotica en de opzet van klinische studies.
==
- Jessica Bentley is Senior Global Marketing & Business Manager bij Novonesis, actief in de sector Food & Beverage Biosolutions. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen Food en Food gerelateerde industrien, met een sterke focus op innovatie, markttrends en productontwikkeling van zuivelproducten met probiotica.
- Gabriele Gross is Principal Scientist Health & Microbiology bij het NIZO en heeft 15 jaar ervaring en kennis op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen voor (infant) nutrition, food producten en suplementen
- Olaf Larsen werkt al meer dan 20 jaar aan het samenbrengen van commerciele en academische werelden. Hij is werkzaam aan de VU en voorheen Yakult. Sinds kort werkt hij bij Ausnutria als research Manager.
==
Daarnaast is er gelegenheid om diverse producten zelf te proeven en beoordelen.
De dag wordt afgesloten met een rondleiding door het Zuivelmuseum, gevolgd door een gezellige borrel.
Inschrijving opent op 10 september 2025
Kosten (incl. lunch en borrel):
- Leden: €55
- Niet-leden: €80
- Studenten: €20
Bent u nog geen lid? Meldt u zich eerst hier aan als lid! Daarna kunt u zich als lid registreren voor het symposium.
Bij verhindering ontvangen wij graag een bericht via het secretariaat. Afmelden tot 3 weken van tevoren kan kosteloos, daarna worden de inschrijfkosten niet meer verrekend.
..
Evenement Eigenschappen
| Datum | 6 november 2025 |
| Einddatum | 6 november 2025 |
| inschrijven kan tot | 30 oktober 2025 |
| Max. deelnemers | 120 |
| Prijs per persoon | 55€ voor leden, 80€ voor niet leden, 20€ voor studenten, ere leden gratis. Klik op button "inschrijven" onderaan de pagina om te registreren. Er is nog plek over! Stuur een bericht naar secretariaat@genootschapmelkkunde.nl |
| Locatie | Nederlands Zuivelmuseum |