Voorjaarsymposium 2017 - Na kaas komt wei
Het bestuur van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde nodigt u hierbij uit tot het bijwonen van het voorjaarssymposium. De titel van het symposium is:
Na kaas komt wei
Tijdens het symposium zal door diverse sprekers worden ingegaan op de nieuwe aspecten van wei. Hierbij moet je denken aan eisen aan wei voor toepassing in babyvoeding, koe versus geiten wei en nieuwe applicaties.
Tijdens het symposium zal van ±12.30 tot 13.00 uur de huishoudelijke ledenvergadering van het Genootschap worden gehouden. Het bestuur roept de leden en de kandidaat-leden op deze vergadering bij te wonen. De leden en de kandidaat-leden ontvangen in verband hiermee de agenda met bijlagen.
Er zal een rondleiding worden verzorgd door de HAS Hogeschool, Den Bosch. Ter afsluiting is er een borrel met “wei-snacks”.
Het symposium zal gehouden worden bij HAS Den Bosch. Een routebeschrijving vindt u achterop deze nieuwsbrief.
11 mei 2017,
van 9.00 tot ± 16.30 uur.
Aanmeldingen dienen vóór 27 april a.s. binnen te zijn.
De kosten van het symposium (incl. koffie en lunch) bedragen € 40,= voor leden, € 65,- voor niet leden en € 20 voor studenten.
Het bestuur is genoodzaakt, uw inschrijving pas te honoreren als deze kosten uiterlijk 5 dagen vóór het symposium zijn overgemaakt op rekening nr. NL80INGB0000307040 t.n.v. Penningmeester Genootschap ter Bevordering van Melkkunde te Nieuwegein. Bij latere aanmelding dient u contant te betalen bij de penningmeester voorafgaand aan het symposium. Wij verzoeken u echter de betaling van te voren af te handelen.
Het bestuur van het Genootschap stelt het ten zeerste op prijs u op 11 mei in Den Bosch te mogen begroeten.
Met vriendelijke groeten,
Natalie Hotrum, secretaris
Programma
09:00 Ontvangst met koffie en thee
09:25 – 09:30 Opening door de dagvoorzitter
09:30 – 09:45 Welkom en introductie HAS Den Bosch
Cindy Hammink (docent zuiveltechnologie, Den Bosch)
09:45 – 10:30 Ontwikkelingen op het gebied van wei processing
Richard Wood (Projectmanager/Processing expert, NIZO Food Research)
10:30 – 11:15 Nutritional and functional properties of whey
Laura de Jong | Rina van Hekezen (Technical Innovation Lead | Senior QA coordinator, Fonterra)
11:15 – 11:45 Koffiepauze
11:45 – 12:30 Wei applicaties
Els Kraan (Technical Sales Support Specialist, FrieslandCampina)
12:30 – 14:15 Ledenvergadering & Lunch
14:15 – 14:45 Why (spreek uit Wei) flavour?: het mysterie achter de natte hond en andere (off-) flavours en mogelijk toepassingen of verbetering Ledenvergadering & Lunch
Catrienus de Jong (Senior Scientist Flavour & Dairy, NIZO Food Research)
14:45 – 15:30 Geitenwei
Eric Benjamins (Scientific Researcher, Hyproca Nutrition B.V.)
15:30 – 16:30 Rondleiding
16:30 Afsluiting symposium & napraten
Evenement Eigenschappen
Datum | 11 mei 2017 |
Einddatum | 11 mei 2017 |
inschrijven kan tot | 27-apr-2017 |
Prijs per persoon | € 65,- voor niet leden, € 40,- voor leden en € 20,- voor studenten |
Locatie | HAS green academy |