Na Kaas Komt Wei – Voorjaarssymposium 2017
HAS Hogeschool Den Bosch
Voorzitter Marjoleine Bartels- Arntz heette op donderdag 11 mei 2017 ruim zestig belangstellenden welkom aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch bij de HAS Hogeschool.
Cindy Hammink (docent zuiveltechnologie en recent aangetreden als bestuurslid) presenteerde dè hogeschool voor agro, food en groene ruimte in Zuid-Nederland. Het is een middelgrote hogeschool (ruim 300 studenten) met goede waardering, getuige de beste studies-certificering van Elsevier in 2016 en de tweede plaats in de Keuzegids HBO van 2017.
In de afgelopen tien jaar is de instroom van studenten gestegen van 400 per jaar naar ruim 1000. Waarvan dit jaar bij de Voedingsopleidingen 140 nieuwe studenten. Die Voedingsopleidingen bij de HAS Den Bosch bestaan uit resp. ‘Food Technology’, ‘Food Innovation’ en ‘International Food and Agribusiness’.De Voedingsmiddelentechnologie (FT) kent vier afstudeerrichtingen te weten: FT & Production, FT & Product, FT & Business en FT & Quality.
Het is een vierjarige opleiding met veel praktijktijd. In het derde jaar is er zelfs een verplichte buitenlandstage opgenomen.
De zuivel komt specifiek terug bij FT & Product. Cindy warmt de deelnemers alvast op voor de rondleiding waar een viertal aspecten van
HAS Hogeschool nader belicht zullen worden.
Dat zijn: Technologiehal, Consumerlab, Kas en De presentatie van Weidrank
door Anne vd Wijst – student Food Innovation.