Skip to main content

Komende evenementen

De complexe wereld van gefermenteerde zuivel – Najaarssymposium 2017

Bij CSK Food Enrichment op bezoek
Omgeven door relevante relaties heeft CSK Food Enrichment haar R&D activiteiten kort geleden in het Gebouw Plus Ultra van de Wageningen Campus ondergebracht.
Met genoegen introduceerde Wilco Meijer – directeur R&D van CSK – dan ook de nieuwe onderzoekinvulling bij de deelnemers aan het najaarssymposium van het Genootschap op donderdag 2 november 2017.
CSK is in 1905 opgericht door 600 zuivelcoöperaties voor de productie van met name stremsel en kleurstoffen zoals bètacaroteen. In de jaren zestig volgden de kaascoatings en in de jaren zeventig werd daar de zuurselproductie aan toegevoegd.
Gedurende vele jaren werd er op het terrein van het NIZO in Ede (samen)gewerkt. Nu is de productie nagenoeg geheel in Leeuwarden geconcentreerd en het onderzoek dus naar Wageningen overgebracht.
CSK ziet zich als de leidende ingrediënten-leverancier voor de zuivelindustrie in Europa. Met een omzet van > € 62 miljoen en 200 FTE werknemers.
CSK heeft verkoopkantoren en voorraadbeheer in Polen, Frankrijk, Hongarije en de Verenigde Staten van Amerika.

Lees meer: De complexe wereld van gefermenteerde zuivel – Najaarssymposium 2017

Na Kaas Komt Wei – Voorjaarssymposium 2017

HAS Hogeschool Den Bosch
marjoleinebarteksarntzVoorzitter Marjoleine Bartels- Arntz heette op donderdag 11 mei 2017 ruim zestig belangstellenden welkom aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch bij de HAS Hogeschool.
Cindy Hammink (docent zuiveltechnologie en recent aangetreden als bestuurslid) presenteerde dè hogeschool voor agro, food en groene ruimte in Zuid-Nederland. Het is een middelgrote hogeschool (ruim 300 studenten) met goede waardering, getuige de beste studies-certificering van Elsevier in 2016 en de tweede plaats in de Keuzegids HBO van 2017.
In de afgelopen tien jaar is de instroom van studenten gestegen van 400 per jaar naar ruim 1000. Waarvan dit jaar bij de Voedingsopleidingen 140 nieuwe studenten. Die Voedingsopleidingen bij de HAS Den Bosch bestaan uit resp. ‘Food Technology’, ‘Food Innovation’ en ‘International Food and Agribusiness’.De Voedingsmiddelentechnologie (FT) kent vier afstudeerrichtingen te weten: FT & Production, FT & Product, FT & Business en FT & Quality.
Het is een vierjarige opleiding met veel praktijktijd. In het derde jaar is er zelfs een verplichte buitenlandstage opgenomen.
   De zuivel komt specifiek terug bij FT &   Product.IMG 5903   Cindy warmt de deelnemers alvast op voor de rondleiding waar een viertal aspecten van
   HAS Hogeschool nader belicht zullen worden.
   Dat  zijn: Technologiehal, Consumerlab, Kas en De presentatie van Weidrank
   door Anne vd Wijst – student Food Innovation.

Lees meer: Na Kaas Komt Wei – Voorjaarssymposium 2017